Методика соціологічних досліджень

Методика дослідження

1. Як називається опитування, в якому джерелом отримання інформації є компетентні особи, професійні знання яких і життєвий досвід дозволяють зробити належні висновки?
2. Як називається цілеспрямована бесіда між дослідником і опитуваним щодо проблем, які стосуються предмету дослідження?
3. Як називається метод збору первинної інформації про об'єкт дослідження шляхом звернення дослідника до людей із запитаннями, що стосуються теми дослідження?
4. Як називається метод дослідження, при якому спілкування між дослідником і опитуваним опосередковане письмовим опитувальником?
5. Як називається вид спостереження, при якому спостерігач знаходиться у безпосередньому контакті з досліджуваними ним об'єктами та бере участь у їх діяльності?
6. Як називається метод збору первинної інформації про об'єкт дослідження шляхом безпосереднього сприйняття та реєстрації фактів стосовно об'єкта дослідження?
7. Як називається експеримент, який проводиться у штучно створених умовах?
8. Хто такі інтерв'юер і респондент?
9. Як називається вид спостереження, при якому спостерігач не контактує безпосередньо з досліджуваними об'єктами та не бере участь у їх діяльності?
10. Повинні характеризуватися доступністю для розуміння респондента, суттєвістю, нейтральністю постановки?
11. Опитування — це:
12. Як називається питання, на яке респондент повинен сформулювати відповідь самостійно?
13. Пошукове спостереження — це:
14. Програма соціологічного дослідження — це:
15. Як називається метод збору інформації, який полягає у вивченні та тлумаченні відповідно до мети дослідження даних, що містяться у ЗМІ, листах, зверненнях, наукових публікаціях, письмових історичних пам'ятниках, художній літературі тощо?
16. Як називається вид спостереження, при якому спостерігач входить у досліджувану групу в якості її учасника, приховуючи свої дослідницькі завдання?
17. Як називається метод збору інформації, який полягає у пошуку та фіксації кількісних ознак і властивостей тексту, котрі відображають значимі для дослідження аспекти змісту цього тексту?
18. Як називається питання, шкала якого включає вичерпний перелік пропонованих респондентові альтернатив?
19. Як називається питання, у шкалі якого поряд з переліком підказок (відповідей), пропонованих дослідником, респондентові надається можливість дати й свої варіанти відповіді?
20. Включене спостереження — це:
21. Експертне опитування — це:
22. Як називається дослідження об'єкта, в процесі якого уявно чи реально створюються умови, необхідні та достатні для перевірки гіпотези про зв'язки між дією фактора, на вивчення котрого і спрямоване дослідження, та характеристиками об'єкта?
23. Експеримент у соціології — це:
24. Спостереження у соціології — це: